default avatar Hoşgeldin, Ziyaretçi: Aşağıdaki form ve bağlantıları kullanarak sitemize giriş/kayıt işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.
 Şifremi Unuttum?  Yardım  Üye Ol Tarih: 11.09.2024, Saat: 19:29

Konu Bilgileri
  • Yazar: Vatanates
  • Okunma: 3809
  • Yorumlar: 2
Konu Kalitesi: % 2
Paylaş:

Konuyu Okuyanlar
Şu anda bu konuyu okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu içi Arama..

Benim ek kutum
Benim sidebox kutu içeriğim

Büyük Amaçlar ve Çizilen Haritalar

Yazar Konuyu Başlatan: Vatanates - Görüntüleme - Okunma Okunma Sayısı: 3810 - Yorum Toplam Yorumlar: 2
Konu Kalitesi: % 2

Konuyu Oyla:
  • Toplam: 0 Oy - Ortalama: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Şu anda bu konuyu okuyanlar: 1 Ziyaretçi

moderator
Admin Grubu
Admin Grubu
Default Avatar
Durum: Çevrimdışı
Konu Sayısı: 1321
Yorum Sayısı: 1,638
Rep Puanı: 0

Kişisel Bilgileri: v
Yorum: #1
Konu Tarihi: Bugün 19:29
DEĞERLİ DOSTLAR

Günlerdir bende tüm dünya gibi Türkiye gibi hep kendi kendime soruyordum. Orta doğu kaynıyorken süper güçler topluluğu dediğimiz BM ve başını çeken Amerika bu durum karşısında ne yapıyor diye .? Cevabını yine kendim veriyorum; hiçbir şey yapmıyor ve yapmıyorlar. Cılız bir sesle kınıyorlar peki sonra; kapalı kapılar ardında alınan destek sözlerinin sonucunda yine kan yine hüsran yine göz yaşı. Paramparça olan Orta doğu devletleri ,çizilen yol haritası doğrultusunda kaderleri ile baş başa bırakılıyorlar.
Kendi kendimize hep soruyoruz; peki ne oluyor da bu kadar sessiz kalınıyor ve hatta destek mesajları geliyor? Aslında bunları anlamak için biraz okumak, biraz tarihi karıştırmak fazlasıyla yetiyor.
1973 Arap-İsrail Savaşı’nın ardından ABD, İsrail’e hiçbir ülkeye yapmadığı kadar yardımı yapmadı mı.? Yani bu her İsraillinin cebine yılda 500 dolar koyuluyor demektir.
Peki sadece bu kadar mı ? Tabi ki hayır…ABD’deki önde gelen üniversitelerde profesörlerin yüzde 20’sinin , büyük hukuk firmalarında çalışanların yüzde 40’ının, yazar ve yönetmenlerin yüzde 59’unun, ABD’nin en önemli 200 entelektüelinden yüzde 50’sinin Yahudi olduğu , Amerika’ daki önemli basın organlarında 61 İsrail yanlısı yazar varken, İsrail karşıtlarının sayısının 5’te kaldığı bilinmektedir. CNN’de İsrail’i eleştiren haber çıktığında ilgili basın yayın organına ithafen 6 bin protesto mesajı yağdığını, 3 büyük TV kanalının CEO’sunun Yahudi olduğunu, 4 büyük film şirketinin Yahudi sermayesinin elinde olduğunu, New York Times başta olmak üzere ülkenin en büyük yayın kuruluşunun yine Yahudilerin elinde olduğunu, ABD halkının yüzde 73’ü tarafsızlık istese de yönetimlerin İsrail’in güdümünde hareket ettiğini biliyor muydunuz.?
Bitti mi diyenler varsa biraz daha okuyalım ne göreceğiz;’ Obama ya ne oluyor neden ses çıkarmıyor çıkarsa da cılız kalıyor’ diyenler. Obama’nın partisi Demokratlar’ın kampanya gelirlerinin yüzde 60’ının, Cumhuriyetçiler için yüzde 35’inin Yahudi lobisi aracılığıyla elde edildiğini hesaba katarsak cılız çıkan sesin bile fazla olduğunu değerlendirmeye almamak elde değil. Amerikan başkanları için seçime girmeden önce en önemli şartın İsrail’e giderek Ağlama Duvarı’na el koyup basına poz vermek olduğunu bilmeyen yoktur.
Bu nedenleri sıralamaya kalkarsak ne sayfalar yeter ne de satırlar. Öz olarak şunu söyleyebilir miyiz peki? Amerika, İsrail çıkarlarına ters düşen bir karara imza atamaz. Peki ne yapmamız gerekiyor, kendi göbeğimizi kendimiz mi keseceğiz? Elde makas ve kanama esnasında kanı durduracak sağlık malzemesi olmadan mı olacak bu? Bu işi yapacak doktor ve sağlık personeli yokken mi yapılacak bu müdahale? Avrupa’yı kasıp kavuran ekonomik fırtınayı yıllar öncesinden fark eden Süper güçler, Orta doğu’ yu Arap Baharı adı altında ayaklanmalarla uğraştırıp ,petrol gibi ekonomik nimeti elinde bulunduran bölge halkına:’’ Biz sorunumuzu aşalım bakarız, siz şimdi kumda oynayın fırtına geçsin sizin katılmanıza izin veririz, sakın kenarda tersane yapmaya kalkmayın ,sakın sahilde eliniz belinizde gezinmeyin’’ mi dediler ve uygulamaya mı koydular, ne dersiniz?
Bizler ne zaman gerçekleri göreceğiz, bizler ne zaman uyanacağız ve silkineceğiz, asırlar önce oynanan oyunların tekrarının canlandırılmaya çalışıldığını ne zaman fark edeceğiz? Çanakkale Savaşları’n da büyük deha Mustafa Kemal ATATÜRK 1500 yıl önce gerçekleştirilen Asus Truva Savaşları’nın bir nevi öcünü aldık derken ne demek istediğini kaç kişi araştırdı veya bu sözü kaç kişi biliyor? 1500 yıl önce ne oldu?Bizim,tahtadan yapılan Asus Truva filmini izlediğiniz tarihsel savaş ile ne bağlantımız var ve asırlar önce ile günümüz arasında ne bağlantı var dersiniz? Arkadaşlar! İnanın senaryo hep aynıdır. Sadece oyuncular ve figüranlar farklıdır.İnanın mekan da aynıdır, amaç da.
Asırlar önce planlanan büyük idealler ile çizilen yol haritaları arasında hiçbir fark yoktur. Sadece teknolojik denen oyuncakların günümüze renk katmasını saymaz isek tabi ki . Amaçlara ulaşmak için; icadı yapılan bu oyuncaklar kimin elinde ise güç onda mı diyorsunuz? Peki, bu oyunları bilerek bu oyuncakların farkına varıyor isek bizler ne yapıyoruz? Sadece amaçlar ve idealler için bir araya gelmiş topluluklardan medet mi umuyoruz? Bu güçlerden yardım mı bekliyoruz? O zaman çok bekleriz. Kalın sağlıcakla…

[Resim: yazar.jpg]

[right]Vatan ATEŞ[/right]
sabriarikan
Köşe Yazarı
*
Üye Grubu
Default Avatar
Durum: Çevrimdışı
Konu Sayısı: 10
Yorum Sayısı: 84
Rep Puanı: 0

Yorum: #2
Seni kutlarım sevgili kardeşim vatan yine döktürmüşsün kalemine yüreğine sağlık keşke senin gibi herkes biraz bir şeyler araştırsada kafadan sallayarak konuşmasa.Başarılarının devamını dilerim.

Ziyaretçi

Durum:

Yorum: #3
Teşekkürler Sabri Bey sizin gibi değerli bir insanın fikir ve düşünceleri inan benim için çok önemli çok teşekkür ederim. Yüreğine sağlık

Konu Bağlantı Araçları
Büyük Amaçlar ve Çizilen Haritalar Konusunun Linki Direkt Link
Büyük Amaçlar ve Çizilen Haritalar Konusunun HTML Kodu HTML Link
Büyük Amaçlar ve Çizilen Haritalar Konusu BBCode Linki BBCode Link
Büyük Amaçlar ve Çizilen Haritalar Konusunu Paylaş Sosyal Paylaş

Konu ile Alakalı Anahtar Kelimeler

Büyük Amaçlar ve Çizilen Haritalar indir, Büyük Amaçlar ve Çizilen Haritalar Videosu, Büyük Amaçlar ve Çizilen Haritalar online izle, Büyük Amaçlar ve Çizilen Haritalar Bedava indir, Büyük Amaçlar ve Çizilen Haritalar Yükle, Büyük Amaçlar ve Çizilen Haritalar Hakkında, Büyük Amaçlar ve Çizilen Haritalar nedir, Büyük Amaçlar ve Çizilen Haritalar Free indir, Büyük Amaçlar ve Çizilen Haritalar oyunu, Büyük Amaçlar ve Çizilen Haritalar download

İletişim | yigilcalilar.com | Yukarı Git | Arşiv | RSS | Sitemap